Ammattikorkeakoulujen avoimen opetuksen webinaarit

Kirjoittajat

  • Avoin TKIO -verkosto

Avainsanat:

webinaarit, avoin opetus

Abstrakti

Ammattikorkeakoulujen Avoin TKIO-verkosto järjesti vuonna 2023 useita avoimeen tieteeseen liittyviä webinaareja, ja mukana oli myös kaksi avoimeen opetukseen ja oppimiseen liittyvää webinaaria:

  • Avoin oppiminen ja Creative Commons -lisenssit (13.4.2023) käsitteli avointen oppimateriaalien avaamista ja lisensointia sekä käyttöä. Puhujina olivat Ida Mielityinen (Arene), Anna Lindfors (CSC) ja Tarmo Toikkanen (Creative Commons Suomi). Materiaalit: webinaaritaltio; Lindforsin esitysdiat ja Toikkasen esitysdiat.
  • Avointen oppimateriaalien ja digipedagogiikan laatukriteerit (6.10.2023) käsitteli kansallisessa avoimen tieteen asiantuntijaryhmässä syntyneitä avointen oppimateriaalien laatukriteerejä ja Digivisio-hankkeen digipedagogiikan laatukriteerejä. Puhumassa olivat Terhi Kaipainen (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu) sekä Riikka Muurimäki ja Matti Mäkelä (SeAMK). Materiaalit, esitysdiat: avointen oppimateriaalien laatukriteerit ja digipedagogiikan laatukriteerit.

Avoin TKIO -verkosto on avoimen TKI:n (tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan) ja oppimisen verkosto, joka tukee siirtymistä kohti avoimempaa toimintakulttuuria. Verkoston tehtävänä on tiedon, hyvien käytänteiden ja osaamisen liikkumisen tukeminen asiantuntijoiden kesken sekä yhteisen kehittämistyön edistäminen. Verkoston vuoden 2024 webinaareihin voi tutustua verkkosivulla.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2024-03-06

Numero

Osasto

Podcastit ja webinaarit avoimesta opetuksesta