Mikä on ORCID?

ORCID on itsenäinen ja voittoa tavoittelematon organisaatio, joka ylläpitää tutkijoiden tunnistamiseen tarkoitettuja ORCID-tunnisteita. Tunnisteen avulla voit ilmoittaa ja linkittää tekijyytesi esimerkiksi artikkeleihin ja aineistoihin. ORCID on integroitu moniin erilaisiin järjestelmiin, kuten rahoittajien hakujärjestelmiin ja julkaisujärjestelmiin. Lue lisää orcid.org.

Miten ja miksi keräämme ORCID-tunnisteita?

Keräämme ORCID-tunnisteesi jotta me kaikki voimme luottaa henkilöllisyyteesi ja yhteydestä julkaisuusi. Samalla varmistamme, että yhteys tekemääsi työhön säilyy urasi ajan.
Kun painat Vahvista-nappia ORCID-ikkunassa, pyydämme sinua antamaan ORCID-tunnisteesi joko rekisteröimällä uuden ORCID-tunnisteen tai, mikäli sinulla jo tunniste, kirjautumalla ORCID-tilillesi ja antamalla meille luvan hakea ORCID-tunnisteesi. Teemme tämän varmistaaksemme, että tallennettu ORCID-tunniste on vahvistettu ja oikean henkilön tunniste.
Lue lisää miksi tämä on niin tärkeää.
Keräämme ja näytämme tunnistettujen kirjoittajien ja tekijöiden ORCID-tunnisteet OJS-profiileissa ja artikkelisivuilla. Lisäksi artikkeleiden kuvailutiedot siirretään ORCID-tilillesi helpottamaan tietojesi päivittämistä. Lue lisää Kuudesta tavasta saada ORCID-tunniste työskentelemään puolestasi!

Missä ORCID-tunnisteet näkyvät?

Vahvistettujen ORCID-tunnisteiden yhteydessä näkyy ORCID-logo iD icontekijän nimen vieressä ja julkisessa käyttäjäprofiilissa.Lue lisää siitä miten ORCID-tunniste tulisi esittää.