Tietoa julkaisusta

Teknologia kemian opetuksessa on open access -pohjainen artikkelikokoelma sisältäen tutkimusaiheen keskeisimmät avoimet julkaisut. Tavoitteena on edistää avointa tiedettä ja tukea jatkuvaa oppimista.

Kokoelmaa ylläpitää FT Johannes Pernaa Helsingin yliopistosta.

Open access -periaatteet

Kokoelma koostuu pääosin Creative Commons lisensioiduista artikkeleista. CC BY ja CC BY-NC lisensioidut artikkelit on ladattu kokoelmaan PDF-tiedostoina metatietoineen.

CC BY-NC-ND -lisenssin omaavia artikkeleita tai niiden metatietoja ei ole liitetty kokoelmaan, sillä lisenssi kieltää niiden sisällyttämisen muihin teoksiin. Lataamisen sijaan ne on linkitetty kokoelmaan DOI-tunnisteella, joka siirtää käyttäjän artikkelin alkuperäiseen sijaintiin.

CC-artikkeleiden lisäksi kokoelmaan on linkitetty Royal Society of Chemistryn julkaisemia ilmaisia artikkeleita. Huomaa, että RSC:n artikkelit ovat ilmaisia, mutta eivät täysin avoimia. Niiden lataaminen edellyttää Royal Society of Chemistryn ilmaisen tilin tekemistä.

Päivitykset

Kokoelmaa päivitetään jatkuvasti. Kehittymistä voit parhaiten seurata liittymällä kokoelman sähköpostilistalle tai seuraamalla päivityksiä RSS-syötteen avulla.

Listalle liitytään lähettämällä osoitteeseen majordomo@helsinki.fi viesti:

subscribe chemedtech-users oma.sähkö@posti.osoite

Listalta poistutaan viestillä: unsubscribe chemedtech-users oma.sähkö@posti.osoite